غذاهای محلی مازندران؛ لیست کامل غذاهای اصیل مازندرانی
انتشار: آذر 04، 1401
بروزرسانی: 27 تیر 1404

غذاهای محلی مازندران؛ لیست کامل غذاهای اصیل مازندرانی

غذاهای محلی مازندران؛ لیست کامل غذاهای اصیل مازندرانی

این غذا را در سایر نقاط ایران به جز رشت هم می پزند، اما نزد اهالی رشت جایگاه ویژه ای دارد. در طبخ این غذا گوشت مرغ، بادمجان و گوجه را سرخ می کنند و همه ی آن ها را در سسی از رب گوجه قرار می دهند و برای اینکه طعم ترشی داشته باشد، غوره هم به آن اضافه می کنند. اگر فصل غوره نباشد، از غوره یخ زده فریزری برای پخت این غذا استفاده می شود. مردم کرمانشاه یکی دیگر از غذاهای محلی شان را با یک سبزی کوهی خوش طعم به اسم والک یا کول درست می کنند که از گیاهان بهاری و پرخاصیت این استان است. برای پخت والک پلو از زبان گوساله، روغن کرمانشاهی یا زیتون، برنج، نمک، زعفران و فلفل استفاده می شود. شما می توانید این غذا را با مرغ، ماهیچه، ماهی یا گوشت چرخ کرده هم بپزید و نوش جان کنید.

  • بادمجان یکی از چیزهایی است که مازندرانی ها به وفور در غذاهای شان از آن بهره می برند.
  • حضور این خورشت خوشمزه در سفره پذیرایی از مهمان از واجبات در مهمان داری به سبک مردمان این شهر است.
  • در این غذا از ادویه های متنوعی مانند زیره سبز، رازیانه، گشنیز، دارچین و میخک به همراه مرغ، پیاز، برنج و گوجه فرنگی استفاده می شود.
  • برای تهیه اشکنه به پیاز، تخم مرغ، سیب زمینی، آرد گندم، رب گوجه و ترخون نیاز دارید.

در بین خوش خوراک \u200eها، غذاهای سنتی اهواز طرفدارهای بسیاری دارد. در اهواز بیش از صد نوع غذا پخته می شود که بیش ترشان با توجه به ذائقه ی مردم محلی، طعمی تند دارند. باقلا وابیج یکی از غذاهای محلی مازندران است که علت اصلی آن کشت باقالا در باغ های استان های مختلف مازندران است. برای تهیه این غذا به باقالا، شوید خشک، سیر، نمک و روغن و فلفل و زردچوبه نیاز دارید و می توانید آن را در کنار برنج و یا با مقداری نان میل کنید.

معروفترین رستوران رشت با منوی غذاهای محلی کدام رستوران است؟

در زمان سرو، برنج را ظرف بکشید و روی آن را با لپه تفت داده شده تزئین کنید. در گذشته و در زمان حکومت صفویان بر ایران، تمام خورش ها را قلیه می نامیدند که به معنای «سرخ کرده» و در زبان عربی به معنای «تکه های گوشت» است. این نام تا اواخر دوره قاجار  با خورش های ایرانی گره خورده بود و از آن پس به دلایلی، قلیه جای خود را به واژه خورش داد.

سیب زمینی تنوری یا یئرآلما کبابی

خورش خلال بادام، یکی از غذاهای سنتی، لذیذ و مجلسی استان کرمانشاه است که برخی آن را به عنوان بهترین خورش ایرانی می شناسند. این خورش خوشمزه متشکل از گوشت گوسفندی به همراه خلال بادام، زرشک سیاه، هل، دارچین، گلاب، زعفران، رب گوجه فرنگی و لیمو امانی است. کرمانشاهی ها معمولا خورش خلال بادام را در مجالس رسمی همچون عروسی و عزا یا ایام محرم سرو می کنند. زنجانی ها برای تهیه جغور بغور (جیغیر بیغیر) از دل و جگر و قلوه گوسفند همراه با غوره، پیاز، گوجه فرنگی و ادویه استفاده می کنند. پایه این غذا را موادی مانند دل، قلوه و جگر گوسفند تشکیل می دهد که همراه با ادویه جات مختلف و سبزیجانی مثل پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی ترکیب می شوند وطعمی لذیذ را خلق می کنند.

آبگوشت بادمجان و کشک

دیزی یکی از شناخته ترین غذاهای ایرانی است که از گذشته تا به امروز محبوبیت زیادی بین مردم ایران داشته است. این غذا مختص به استان خاصی نیست و معمولا در تمامی استان های ایران شناخته شده است. کباب چنجه یکی از اصیل ترین کباب های ایرانی است که طرفدارهای زیادی هم دارد. هر خانواده ای بنا به سلیقه ی خودش از بین گوشت گوسفند یا گوساله یکی را برای تهیه این کباب انتخاب می کند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که نام اصلی این کباب کنجه بوده، اما آذری زبان ها آن را چنجه صدا می زنند.